Ingrid Van Kogelenberg is tekenaar en illustrator. Ze is vooral bekend van haar paper cuttings:  schaduwfiguren, gesneden uit papier. Met deze suggestieve beelden wordt een sprookjesachtige en mysterieuze wereld opgeroepen waarin de goedaardige Beer, de speelse Vlinder en de nieuwsgierige Haas de hoofdrol spelen. In het grote bos vinden verrassende ontmoetingen en gesprekken plaats. Met haar tekeningen en aquarellen die een verdachte onschuld en een ontwapenende verwondering uitstralen, maakt Ingrid moeiteloos een verbinding met de kindertijd. Zij creëert een poëtische wereld die herkenbaar is voor jong en oud. Met handgesneden stempels maakt ze klein grafisch werk: postkaarten en boekjes.

Voor HETPALEIS illustreerde Ingrid Het Oma en Opa ABC, uitgegeven bij Lannoo (2016); een doe-boek voor grootouders en kleinkinderen.

Ingrid Van Kogelenberg is ook creatief kindertherapeut. Met de interactieve  workshop Kijken is de kunst biedt zij volwassenen een houvast om hun weg te vinden in de ruime wereld van beeldende kunst.